Krimtidpodden med Augustin Erba 

Augustin Erba är en av mina favoritförfattare, vilket förde med sig att jag gjorde ett litet krumsprång av glädje när jag såg att han varit gäst i Krimtidpodden. Jag blev inte besviken, det var ett fantastiskt bra samtal, både engagerande och tankeväckande. Han gästade dock inte podden för att berätta om sitt  författarskap utan i egenskap av Förlagschef på Piratförlaget. 

Att Erba gick från Dagens Nyheter till förlagschef på Piratförlaget var överraskande men efter att ha lyssnat på podden så förstår man att det egentligen var helt logiskt. Det finns en annan sida av Erba än författarens och journalistens. Han har ett gediget CV inom media som chef/ledare och han har mer än bara ”nosat” på rollen som förläggare och redaktör. 

Bokbranschen är turbulent just nu och vad Erba har att säga om saken är utomordentligt intressant. Vidare berättar han om sin passion för den dramaturgiska kurvan i bokskapandet och även detta är jättespännande att höra. Har läst två böcker efter jag lyssnat och ja, nu har mitt läsande fått ytterligare en dimension.  

Anna Bågstam och Rebecka Edgren Aldén är utmärkta ”programledare”. 

Länk till krimtidpodden här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *