Maggan packar sin väska för Chicago, Illinois.

 ChicagoVilken bok ska jag läsa under den 8 ½ timmar långa flygresan? Ljudböcker är uteslutet då plan oftast är alldeles för bullriga. Skulle egentligen vilja läsa en roman som utspelar sig i Chicago, men hittar ingen förutom Divergent av Veronica Roth, men eftersom den handlar om ett framtida Chicago avvaktar jag. Tror jag ska klicka upp Donna Tarts Steglitsan i min letto i stället, känns både nutida och amerikansk storstad, även om den inte utspelar sig i Chicago.

Jag gillar verkligen att läsa på läsplatta i vanliga fal,l men på resa når min förtjusning och kärlek till läsplattan nästan extas. Jag kan ta med mig hundratals böcker, stora tunga tegelstenar utan att drabbas av övervikt eller föralldel, nackspärr. Jag har läst att den kommande generationen flygplan förutom att vara säkrare och bränslesnålare även är betydligt tystare, vilket är en fantastiskt nyhet för en ljudboksläsare. Jag vet att jag istället skulle bekymra mig om planens miljöpåverkan, men böcker och läsmöjligheter är alltid det som dyker upp i mitt huvud först.

Skickade i väg ett sms till mitt ressällskap och frågade vad hon stoppat i sin kindle. Visade sig att hon har stoppat i både Steglitsan och Divergent, två själar en tanke således.  Fast kanske jag ska stoppa ner en pocket också, i min bokhylla står ett vältummat exemplar av  Audrey Niffeneggers Tidsresenärens hustru som utspelas i Chicago, en gammal favorit som  tål att läsas många, många gånger.

 

 

2 svar på ”Maggan packar sin väska för Chicago, Illinois.”

  1. Japp, jag läste ut Steglitsan:-) Amanda läste en tredjedel sedan hittade vi ett antikvariat som hette duga, där hon köpte fler böcker och började ägna sig åt parallell-läsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *