Bibblospaning Gent

gentbibbloEn av de roligare saker att göra när man kommer till en ny stad är att gå på biblioteket. I Gent finns flera, inte minst universitetets höga boktorn. Jag blev guidad i huvudbiblioteket, ett hus som ligger snygg och prydligt i staden, men som är alldeles för trång för sina böcker. Så nu är ett nytt hus på gång – efter en lång tid av bråk. Hur ska det smälta in? har motståndarna skrikit. Hur bra som helst, säger jag!

Längst ner i nuvarande hus finns ett temarum och bibliotekarien som är ansvarig för rummet säger

The concept of a theme room started 25 years ago and has been successful from early on. This theme emplacement is unique in Flanders in that way that we are not bound by a traditional way of presenting our materials but by the interests of our customers. Books are classified by much needed areas of interest such as: filmed books, people and society, healthy living…
 

Också i Gent hittar man udda bokmärken.

The worst bookmark we found in a book: a reader made  one with all the  alleged errors he found in a book he borrowed from our library: e.g. the depth of that lake is not …m deep but…, the name of that person is not x but y, he married not on July 12th but August 12th etc… etc…

 

Läs mer om biblioteken här. Nederländska är inte så svårt som man kan tro!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *