Fyra kortromaner

Månpocket satsar på att ge ut kortromaner, ett ofta förbisett format i den svenska utgivningsfloran. Kortromanen är rolig att läsa, ett utmärkt alternativ när man har ont om tid och upplever att man aldrig hinner läsa eller läsa ut. Perfekt som present är kortromanen också, mycket bättre än en blomma. Det är fyra etablerade författare som skrivit de fyra första.  Eftersom det är korta romaner blir det korta omdömen:

För dem jag älskar av Anna Jansson
Gotland, flyktingar, terrordåd och en äldre sympatisk dam. Tät med spännande upplösning.

Shirins första fall av Katarina Wennstam
En spännande och klassiskt Wennstamsk berättelse. Börjar med att en högstadielärare hyr en stuga i skärgården. En prolog till serien om Shirin. Blir väldigt sugen på att läsa vidare.

Swedish love – Filmhelgen av Johan Theorin
Porrfilmsinspelning i ett hus på landet. Tragiskt om en bedagad porrfilmsstjärna vid namn Venus. Ganska förutsägbar och aningen tråkig.

Processen av Malin Persson Giolito
Youssuf är född och uppvuxen i Sverige. I kölvattnet av ett terrordåd blir han frihetsberövad. En obehagligt aktuell berättelse om massgripande efter ett terrordåd och vad som händer med den lilla människan.

De olika bokformaten definieras  enligt antalet ord; en novell är mindre än 7 500 ord, en långnovell mellan 7 500 och 17 500 ord, en kortroman mellan 17 500 och 40 000 ord och en roman allt där utöver. Bra att veta som boknörd.

Länk till älska pocket här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *