Jag packar min väska för Prag

Det finns, säger Darling Wikipedia, 45 stater i Europa. Jag har varit i de fetade.

Albanien Andorra Belgien Bosnien och Hercegovina Bulgarien Danmark Estland Finland Frankrike Grekland Island Irland Italien Kosovo Kroatien Lettland Liechtenstein Litauen Luxemburg Makedonien Malta Moldavien Monaco Montenegro Nederländerna Norge Polen Portugal Rumänien Ryssland San Marino Schweiz Serbien Slovakien Slovenien Spanien Storbritannien Sverige Tjeckien Tyskland Ukraina Ungern Vatikanstaten Vitryssland Österrike

19 stycken. Det är inte så många om man tänker efter. Men jag ska nå den tjugonde nu, när jag packar väskan för Tjeckien och Prag. Vad tar jag med mig? Lonely Planets guidebok förstås. Med åker också En annan stad av Michal Ajvaz. Jag hoppas att kunna se åtminstone en del av platserna som Bokmania lockar med i sin fina bildguide om boken.

Sen var det det där med Kafka. Jag vet att jag kommer hasa runt i staden och leta landmärken efter min favoritförfattare. Men kommer jag hinna läsa om hans texter på plats? Så kommer jag på: Dagböckerna! Jag tar helt enkelt med mig den första volymen av de tre dagbokssamlingarna som kom ut i början av 2000-talet. Och tjoho: väskan är packad.

Ett svar på ”Jag packar min väska för Prag”

  1. Så här års är Prag absolut vackrast, säkert blommar syrenerna för fullt nu. Kul att du tar ”En annan stad” med dig 🙂
    Och hälsa Kafka från mig. Trevlig resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *