Söndagstankar om bokmässan – före

Snart är det bokmässa. Den pågår på sätt och vis året om numera med sida på facebook och aktiviteter på webbplatsen. Men i gruppen bokbloggare på facebook surrar det förstås extra mycket veckorna före. Knappar, visitkort, vilka seminarier ska besökas och på vilka mingel ska träffarna ske.

Bokbloggaren Enligt O, tillika pristagare för Formas bokbloggspris, ger bokmässepepp där hon intervjuar olika personer om bokmässeplaner. En bokcirkel för alla har också kollat upp hur författare och andra tänker.

Det är min tolfte mässa. Jag citerar mig själv om min bokmässehistoria:

Första året: mässkatalogen i ett fast handgrepp och många många seminarier inringade. Jag var mycket duktig och gick på tunga föreläsningar. Å andra sidan drack jag enastående många drinkar i Heaven 23.

Jag bläddrar  i katalogen numera också, ja visst, men ringar ingenting. Skriver upp på en lapp vad som inte får missas men jag kommer att välja bort det ändå. För när jag är därnere i Göteborg träffar jag så många trevliga människor som säger: Jag ska gå och lyssna på den och det. Trevligt, svarar jag då. Det följer jag med på.

Min plan är också, som alltid, gå alla mässans gångar A B C metodiskt, titta i alla montrar. Håller aldrig. Bokmässans irrvägar är många och härliga. Man vet aldrig var man hamnar och får vara med om.  Jag hoppas också på mycket kaffe och muffins i montrarna. Och en pall att sjunka ner på. Och en och annan fin kasse.  Jag köper vilka böcker jag vill, det hör till. Mycket cash och bra skor. Det är min bästa packning.

Vi ses!

 

2 svar på ”Söndagstankar om bokmässan – före”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *