Jag packar min väska för Amsterdam

Några dagar i Amsterdam så här på höstkanten ska bli väldigt fint. Det var flera år sedan jag var där så flanerande och house-watching kommer vara av betydande del av tiden. Boken jag tar med mig, The Hare with Amber Eyes, menar att:.

House-watching is an art. You have to develop a way of seeing how a building sits in its landscape or streetscape. You have to discover how much room it takes up in the world, how much of the world it displaces.

Mitt sällskap är stort denna gång. Kanske hinner jag inte läsa alls. Men förutom ovanstående bok tar jag ändå förhoppningsfullt med Boken om Joe. Samt Lonely Planets Amsterdamsguide.

_____

Inte en endast roman om Amsterdam har jag läst inför resan Jag hittar några författare från staden som Renate Dorrestein. När jag tittar på omslaget vet jag att jag ägt den här boken. Men den har nog försvunnit ut i en rensning någongång. Om någon har den och vill sälja den till mig så mejla mig på asl@breakfastbookclub.se 

 

 

2 svar på ”Jag packar min väska för Amsterdam”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *