Söndagstankar om Visby

Gatstenarna var hala i Visby, kan jag säga.  Men jag lyckades undvika att trilla omkull när jag ilade upp och ner för backarna. Jag bodde på Strandgatan och gjorde saker längre upp. Hur jag än anstränger mig kan jag inte komma på något fult i Visby. Husen är annorlunda och fina, maten är god och havet är vackert oavsett årstid. Det enda fula jag kommer på så här på rak arm är de offentliga toaletterna i hörnet Hästgatan-Adelsgatan. Men de är kanske fantastiska inuti!

Det är enkelt att äta gott i Visby. Staden måste vara en av de krogtätaste platserna om man räknar per capita. En ny krog var Wisby Hof. Trevlig personal och god mat från Österrike i stora portioner. Jag var också för första gången i Gotlands fornsal. Intressanta utställningar om ön. Men jag saknar sjöfarten. Ett litet rum handlade om den med informationen: Sjöfarten har alltid varit viktig för Gotland. Men var är båtmodellerna? Sjöhistorien?

Jag läste nästan en bok varje dag. Jag säger nästan för jag har en hundra sidor kvar i den mycket spännande Mörka platser av Gillian Flynn. Jag ger dem sina förtjänade reccar i veckan.

Dessutom läste jag en novell eller kortroman. Alter ego av Adam Hansson. Jag tycker verkligen om böcker om arbetsplatser och yrken. Måns Wadensjös Förlossningen, och Efter arbetsschema av Johan Jönsson till exempel. Jag ser också fram mot att läsa Jag ska egentligen inte jobba här av Sara Beisher. Reklambyrån är en arbetsplats som jag gillar att läsa om för Alla är väl intresserade av vad en reklambyrå sysslar med. Daniel, som säger så,  jobbar på en framgångsrik byrå och nu ska han sälja in ett nytt koncept till en ny kund som han bara måste vinna. När så det är dags för den viktiga dragningen visar det sig att kunden representeras av fd flickvän. Uppdraget går ofelbart till annan byrå. Det är bara att packa ihop och gå hem. Men snabbt fixar han ett nytt jobb. Jubel och klangspel. Och gissa på vilken byrå? Upplösningen är en klassisk novell-twist i sista meningen om än lite förutsägbart. Kul, snärtigt och välskrivet.

 

3 svar på ”Söndagstankar om Visby”

  1. Mörka platser av Gillian Flynnn, visst var det den som Marie tyckte så mycket om? Som hon pratade om under ”Good Night Book Club”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *