Söndagstankar om Göteborg

gbgEnligt O har stadsbesök i Göteborg och jag är ju praktiskt taget göteborgare numera. Jag åker dit var och varann månad och förkovrar mig. Inte minst i staden själv.

För varje gång jag är på plats gör jag eller får jag en guidning i ett nytt område. Senast var det majorna och just i den stadsdelen utspelar sig Du och jag Marie Curie, som jag efter Lindas bloggy nu läser. Med Google maps på iPaden för att lära mig hitta utan att vara på plats. Det är en riktigt bra bok om fotbollstjejen Jenny som blir så otroligt förälskad i Filippa. Hur ska det gå?

1956 trycktes En titt på Göteborg upp. En guidebok som man har i näven när man åkte bussrundtur genom staden. Om botaniska trädgården skriver man till exempel:

För göteborgaren har parken kanske sin största lockelse, då naturparken öppnas och vitsipporna lyser vita mellan stammarna i den djupa bäckravinen.

Dit längtar jag. Spårvägen har numera en guide-app som är mycket rolig att åka runt med. Se bilden här invid. De små blå pratbubblorna är platser där en guideröst berättar något intressant. Pedagogiskt bild eller hur! Ingen tvekan om var man är och hur man ska åka.

Ett sista tips på Ggb-litt får bli  Att leva och dö som Joe Strummer. I

Ett svar på ”Söndagstankar om Göteborg”

  1. Kul! Du får meddela Bokbloggsmaffian Väst nästa gång du är i krokarna…

    Joe Strummer är en bra bok! Jag kan irritera mig på Birro, men här är han bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *