Listan 2013

Nytt år snart igen. Jag summerar alltid på alla plan hur året har varit och drar upp riktlinjer och planer för nästa år. Det bästa som finns. Allt det som inte hanns med, som gjordes fel eller fult, allt det får en ny chans under det kommande året och jag älskar den tanken. I år delar jag upp mig lite när det kommer till Årets. Idag är det mina läsningar och i morgon handlar det om Breakfast Book Club.

Årets antal: För få, nu igen. Hösten hade osedvanligt mycket arbete och avkopplingen kom med filmer, inte med böcker.

Årets bästa: Svårt. Som vanligt. Jag säger 5 så slipper jag välja: Antarktis. Vattnet i marsVar blev du av Bernadette. Eftersom ingenting varar.   Varför vara lycklig när du kan vara normal.

Årets e-boksläsare:  Jag älskar att läsa e-böcker. Har som vanligt läst på min iPad. I år en ny sådan. Men mot slutet av året – typ på julafton– bubblade det in en Sony reader  via vackert inslaget paket. Den drar lite batteri och lockar mig inte att spontangoogla alla tankar litteraturen väcker och därmed dra mig ur koncentrationen. Dessutom är den utmärkt att läsa med en hand i rusningstrafik. Fortfarande önskar jag att teknikutvecklingen skapar möjligheten att kunna blåsa på skärmen så att den vänder blad.

Årets överraskning: Godnatt Oktober av Valle Wigers. Debutromanen som är så gripande och berörande och alla andra ord som går att använda när hjärtat kramas åt och strupen snörs samman.

Årets kortaste: Vi kom över havet av Julie Otsuka. 166 sidors kvinnoöden i rytmisk prosa. Skulle kunna platsa i den första kategorin också.

Årets jag-packar-min-väska: Bortsett från bokresan (där jag inte läste alls, förresten) har jag gjort nio packningar på bloggen. Årets roligaste var Paris. Jag hade glömt bort vilken galet härligt stad det är!

Årets bibblo
: Gröndals bibliotek har jag under hela året planerat att åka till. Men icke! Varför?

Årets genre: Bebisböckerna såklart! Och det går inte att komma ifrån att bilen säger brum. Gång på gång på gång.

Årets plan för nästa års läsning. Ingen.

Det var min lista. I morgon avslutar jag året med en bloggy om Året med bokklubben.

 

6 svar på ”Listan 2013”

 1. Gott nytt bokår!

  Hurra för summeringar. Känner igen det där med avkoppling med film.
  En bibliofil åtgärd för 2014 är att hålla ännu hårdare på Den Ooofiska Lästimmen!

  1. >> Camilla: Har den som nummer ett på min ”saker som ska göras bättre 2014”

 2. Stolt och glad, och frukosten med er var verkligen årets litterära toppnotering för mig och en av årets allra gladaste stunder!

  /M

 3. Tack för att jag fick komma och prata med er, det var en höjdare!

  Och tack för all läsning ni uträttar och alla ord och minuter ni investerar för att berätta om hur det var, ovärderligt!

  / V

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *