Meningen med jobbet

Att läsa om yrken och arbetsplatser är roligt tycket jag, såväl i skön- som facklitteratur. Vi ger arbetet så mycket tid åt både att vara på jobbet prata om det och att tänka på det när vi inte är det. Näe,  du vet jag jobbar. I går på jobbet så bla bla bla. Är helgen redan slut?

I Meningen med jobbet presenterar Stephan Mendel-Enk en rad yrkesberättelser. Kirurgen, kulturjournalisten, ingenjören. Varierade yrken. Men här skruvas det till rejält till för att bli roligt. I en mejlväxling mellan två personer om ett enkelt ämne som en presentationstext i en broschyr skruvas tonen och den återhållna aggressionen upp så att jag skrattar högt. Tjänstemannen som på Kod-  och kombinationsverket lyckas skapa den ultimata fyrsiffriga koden engagerar mig också eller varför inte recensioner av kirurgernas arbete.

Jag kan tänka mig boken som en presentbok. Vissa delar är roligare än andra förstås, men oavsett – alltid välformulerat.

Meningen med jobbet. Stephan Mendel-Enk. Utgiven av Natur & Kultur 2014

– – – – –
Jag räknar ut att detta är dag 87 i #blogg100.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *