Vägar värda en omväg del ett av två

Jag lagar gärna mat efter recept. Följer till punkt och pricka. Ett kryddmått hit och en matsked dit. Exakt. Det är roligt att laga något som någon hittat på och redan provlagat. Ska jag gilla eller ska jag inte.

Att åka/cykla/gå efter noggranna guideböcker är ofta samma fröjd eftersom vägarna stundtals leder dit jag inte planerat eller tänkt på.

HebySå gör jag nu med den fina boken Vägar värda en omväg. Jag startar i Heby med frågan om tegeltillverkning. Vad kan du om det? Inte så mycket sannolikt. Inte jag heller. Förut. Nu vet jag en hel del efter att ha suttit och pimplat kaffe ur medhavd termos och ordentligt läst på, utanför tegelbruksmuseet. Vi var välkomna in, men tackar nej. Listan över saker att göra längs vägen har många punkter.

radbySom Huddunge radby. Så vackert och annorlunda med stora snickarglada hus och gammeldags trädgårdar. Som broarna över Färnebofjärden och Gysinge bruk.Som eftermiddagsfika i Koversta gammelby.

Allt är fint och solen skiner i stort sett varje gång jag kliver ut ur bilen. Dagen avslutas stilfullt på ett slott i Garpenberg.

Jag vandrar många varv i de vackra och ibland något bedagade salongerna och känner mig mycket prinsesslik. Taket är min utsikt när jag kastar mig i en schäslongslottstak. Mycket tjusigt!

Om jag läser? Ja,  om tegelbruken och gruvorna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *