BookADay – 4

Sämsta bok av favoritförfattaren ( Least favorite book of a favourite author)

Maggan: Jag gillar Håkan Nesser och hans kvintett om Kommissarie Barbarotti. Fast jag gillade inte den femte och sista Styckerskan från Lilla Burma även om det är en fantastisk titel.

Ann-Sofie: Hm. Här krävs alltså att definiera favoritförfattareN som om det vore blott en enda. Jag har flera. Men okej, jag tar Paul Auster. Och den sämsta tycker jag är Resor i skriptoriet. Trots att den är en metatext om såväl skrivande som Austers skrivande. Men faktum är att jag inte läst allt av författaren. Osynlig och Sunset Park till exempel. Jag tröttnade lite. Men ändå: favoritförfattare sorterar jag ändå in honom som.

– – – – –

Vi kör BookADay under augusti. Här finns all info.

 

2 svar på ”BookADay – 4”

  1. Min favoritförfattare sen 10 år tillbaka är Siri Hustvedt. Jag älskade hennes genombrottsbok ”Vad jag älskade” och kunde inte hålla tyst innan jag berättat för ALLA kvinnor på mitt jobb att den boken var helt fantastisk. Nån som jag inte gillat alls var däremot ”Den skakande kvinnan”. Den läste jag aldrig ut.

    Till Ann-Sofie om maken, Paul Auster: Sunset Park rekommenderas varmt. Jag älskade den också. Förbehållslöst. Osynlig har jag bara köpt. Och har hans namnteckning i den! IFS, förstås. (Internationella författarscenen.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *