BookADay – 6

Den jag alltid ger bort som present (The one I always give as a gift)

Maggan: Jag är mycket noga med mina bokgåvor, försöker alltid fundera ut vad mottagaren kan tänkas tycka om eller inte, alternativt kan ha läst eller inte. Kim Thúys ru är dock alltid rätt att ge som present.

Ann-Sofie: Precis som Maggan är jag noga och väljer efter person. Men Naiv. Super av Erlende Loe är en bok jag tycker alla ska läsa så den ger jag nog bort lite oftare.

– – – – –

Vi kör BookADay under augusti. Här finns all info.

2 svar på ”BookADay – 6”

  1. Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams är den bok som jag gett bort flest gånger. Bärande skäl var nog att den var den första bok som tonårssonen inte kunde släppa när han väl börjat läsa.

  2. Hm, vilken bra fråga, men nej, jag kan nog inte komma på en enda bok som jag så gott som alltid ger bort. Ni har så rätt: man ska vara noggrann i sina bokval till andra. Det är ju halva nöjet att hitta något som just den personen gillar.

    Jag har dock klara favoriter som jag ofta rekommenderar, men de passar inte alla. Här får ni dem i alla fall: Little Bee, Harold Joyce fantastiska pilgrimsfärd och Haren med bärnstensögon. Många som fått dem har uttryckligen tackat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *