BookADay – 7

Boken jag glömt att jag äger (Forgot i owned it)

Ann-Sofie: Jag tror att känner till alla böcker jag har. Jag har rensat så mycket så jag har en mängd numera som är överblickbar. (Däremot händer att tvärtom att jag tror att jag äger en bok som jag rensade bort för flera år sedan. Fantomminnen, liksom)

Maggan: Vid en koll i bokhyllan får jag syn på klassikern Flickan i Frack av Hjalmar Bergman, utgiven av Litteraturfrämjandet som en bok för alla. Hade helt glömt bort att jag ägde just den.

– – – – –

Vi kör BookADay under augusti. Här finns all info.

2 svar på ”BookADay – 7”

  1. OJ, oj, oj! Det är många. Jag går ständigt igenom våra hyllor, plockar om, letar efter böcker och hittar då dem jag glömt. När jag strosar längs bokbord och på loppisar köper jag ofta dubbletter. Tanken går så här: ”Visst har jag den här boken. Men om jag inte har den, vore det ju synd att missa den för en femma. Jag slår till.” Det positiva med det här är att jag alltid har böcker att ge bort.

  2. För en tid sen hittade jag en pocket i hyllan, en pocket som jag inte visste att jag hade köpt. Boken heter ”Svedd” och författaren är Sandra Gustafssson. Psykologisk spänningsroman, sånt gillar jag. Nu har jag även skaffat hennes debut ”Maskrosungen” men den snodde min kompis som var på besök på landet i sommar. Den senaste ”Gå om intet” får anstå, tills den finns i pocket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *