BookADay – 11

Loppis/antikvariatsfynd (Secondhand bookshop gem)

Ann-Sofie: På morgonen läste jag en post av Johanna L om en författare jag aldrig hört talas om – Jennifer Weiner. På eftermiddagen hittar jag en bok av henne för 15 spänn på loppis. Tjopp, tjopp.
Maggan: Jag var 17 år när jag hittade en bedårande liten upplaga av Jane Austens Förnuft och Känsla på ett antikvariat. Utgiven av Natur och Kultur 1959, kostade mig 9 kronor.

– – – – –

Vi kör BookADay under augusti. Här finns all info.

Ett svar på ”BookADay – 11”

  1. En dag i våras passerade jag ett antikvariat på Norrtullsgatan, där alla böcker kostade 15 kr. Ett av fynden jag gjorde var ”Erikas dagbok”, författad av Rut Berggren, Hon är död nu, skulle ha varit 96 i år om hon levat. Hennes vandring, från debuten på arbetsmarknaden som hembiträde vid 17 års ålder till disputation för doktorsgraden vid Umeå universitet, är rätt anmärkningsvärd. Hon disputerade 1987 på en avhandling om Kata Dahlström. Men Erikas bok, som kom 2001, är hennes dagböcker, ett kvinnoöde från 30-tal till 80-tal. Sex barn, tre äktenskap. Rut Berggren fick Moa-priset 2002.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *