Brev från Europa – Paris n:o 3

Paris3Hon presenterar sig som Emma Warg och jag tänker: där uppe i min vindsvåning ligger din diktsamling och väntar på mig. Jag hoppas att den är bra för annars kommer jag att titta ut genom fönstret och tänka att det där du gjorde, det gör det fult uppe hos mig.

Redan i trappen upp möter de mig, orden.

vi skulle kunna hitta på nåt

Jag smiter förbi. Hör hur de tisslar, krafsar, vill in.

vi log mot varandra och vi dog mot varandra

Ord för ord förstår jag något sorgligt . Ett förhållande som är över. En bror som dör.  Men också hoppfullt. Vissa sidor är språket så vackert, ordvändningarna så nya att tre ord gör att jag måste tänka i lika många dagar. Någon annan sida är en ordlek som jag snabbt bläddrar förbi

Och när regnet, den enda gången,  slår mot fönstret lägger jag den ifrån mig. Jag är berörd. Och det där du gjorde, det gör det fint häruppe hos mig.

Nära darrar ingen hare. Emma Warg. Utgiven av Sadura 2014.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *