Brev från Europa – Paris n:o 6

Jag lägger märke till att det finns många bokaffärer i Paris. Nästan lika många som konditorierna och apoteken. Det känns tryggt. Varje gång jag känner stress eller annan panik har jag inte långt till en bokhandel där jag kan bläddra mig lugn. Jag träffade en kvinna som lär sig svenska och frågade henne om ett boktips och hon rekommenderade Charlotte av David Foenkinos. Det är en roman om Charlotte Salomon, en konstnär som dog ung. Det är vad jag vet. Jag har börjat läsa. Inte så svår.

paris6Bredvid i fnac-hyllan stod 13 à table där 13 författare skriver varsin novell där en måltid är inblandad. Hur intressant som helst! Jag vill läsa en sådan bok av svenska författare också. En annan bok jag köper är en barnbok. Trotro à Paris av Bénédicte Guettier. Man får lära sig ”upp i Eiffeltornet” och” under Triumfbågen” och annat omistligt. Jag tog fasta på uppmaningen – hissen upp 300 meter en sen kväll.

Hursomhelst så älskar jag fnac för de har så mycket böcker om precis allting. Shakespeare & co är förstås en fin bokhandel för de engelskspråkiga böckerna. Men en riktigt fin för de franska är Le Pont Traversé strax intill Luxembourg-trädgården. Läs mer i bloggen MessyNessychic.

Men hörni – det var Parismånaden det, sammanfattat i 6 brev. Nu drar jag till Berlin!

Ett svar på ”Brev från Europa – Paris n:o 6”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *