Tematrio – djur

Berätta om tre böcker där djur spelar en stor roll eller t o m är huvudkaraktären! uppmanar Lyran i en tematrio.

1. Den första boken jag tänker på är Boys av Anna Ringberg.  Jag kan inte nog rekommendera den och bloggar:

På bordet ligger en pocketbok med en fastgemad lapp. Skitbra! läser jag på lappen, viker sedan undan meddelandet och tittar in i ögonen på omslagets svartvita hund. En whippet ska jag förstå senare. En whippet som heter Boys och är central i boken med samma namn.

2. Den andra fantastiska djurboken och Boys totala motsats är ”vi som älskar undulater”-boken De blåa är fejk. Alla har en undulat-historia att berätta. Helena Baude har samlat en mängd sådana i sin jätteroliga bok.

3. Den tredje blir också en hundbok. Den om den besynnerliga händelsen med hunden om natten av Mark Haddon. Också en av de bästa böckerna jag läst. Om Christopher, 15 år och med autism. Varje dag går han till sin skola och trivs oftast bra. Världen kategoriserar han tydligt och logiskt. En dag hittas grannhunden död.

Djur = bra bok vad det verkar.

Ett svar på ”Tematrio – djur”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *