Årslistan

last yearNytt år snart igen. Jag summerar som vanligt på alla plan hur året har varit och drar upp riktlinjer och planer för nästa år. Det bästa som finns. Allt det som inte hanns med, som gjordes fel eller fult, allt det får en ny chans under det kommande året och jag älskar den tanken. Eller som T S Elliot uttrycker det hela i den här fina talismanen gjord av Camilla.

 

Årets antal: Jo, jag vill alltid läsa fler. Men jag läser så mycket jag hinner. Det ska man (läs: jag) komma ihåg.
Årets bästa: Känns inte som ett wow-år (?) men de här stack ut: Där vi en gång gått av Kjell Westö. Det är något som inte stämmer av Martina Haag. Vi var alla helt utom oss av Karen Joy Fowler. Kalmars jägarinnor av Tove Folkesson. Och The Diver’s Clothes Lie Empty av Vendela Vida.
Årets e-boksläsare: Jag älskar att läsa e-böcker. Säger bara Kobo Aura, läsaren som jag köpte i år. Pga bakgrundsbelysning. Gillar i och för sig Sony Readerns knappar som gör det enkelt att bläddra, men har hittat ett en-handsgrepp på Kobon som möjliggör att bläddra med tummen. Fortfarande önskar jag att teknikutvecklingen skapar möjligheten att kunna blåsa på skärmen så att den vänder blad.
Årets överraskning Så som vågorna slår mot stenig strand av Anna Bråtenius.
Årets möte: Får nog bli med Denise Mina under Crimetime.
Årets jag-packar-min-väska: Bortsett från #bbc har jag knappt gjort några packningar på bloggen alls. Nu räknar jag. 1. EN! Men jag har rest lite hit och dit ändå. Göteborg förstås. Gent. Paris. Visby. Nyårslöfte: packa min väska på bloggen också.
Årets bibblo: Blir två: dels Gents nya som jag ser fram mot att besöka. dels stadsdelsbibliotek i London som jag förgäves googlade efter men aldrig fann. Camilla?
Årets genre: Barnböckerna är ju väldigt kul! Men hittade time travel-idén och vill hitta BRA sådana. Typ vanliga romaner, inget pjolt och kladd, inte massa tekniska förklaringar.
Årets plan för nästa års läsning. Planlös så klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *