Frukostintervjun – Madeleine Bäck

Vi vet ju hur Madeleine Bäck gör när hon äter frukost vid särskilda tillfällen. Men hur går det till när det är som vanligt?

Madeleine_B-ckGodmorgon Madeleine! Vad äter du till frukost?
På vardagar oftast en smoothie av närmast skamlig hipster-karaktär, innehållande avocado, juice, bär, färsk spenat och havre- eller kokosmjölk. Vardagsmorgnar är enda tiden jag kan vara poster-girl för en hälsotidning. Fattas bara en melonklyfta i andra handen och stajling i färglatt linne plus lite spraytan och hollywoodlockar. Fast största anledningen till att jag dricker frukost på vardagar är att jag har bråttom. På helgen kan jag lätt vräka i mig amerikanska pannkakor med lönnsirap och hallon. Sitta i köket tills rumpan domnar av.

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Jag läser sällan något på morgonen. Jag lyssnar på P1 samtidigt som jag sminkar mig i badrummet. Blir snygg och smart samtidigt!Bra kombo!

Men en bra morgonroman, vad kan det vara?
Gärna något som får mig att skratta igång dagen, som går lite fort plus kan hänga med i väskan på pendeltåget utan att döda min axel. Jenny Offills ”Avd. för grubblerier” är ett helt lysande exempel. Tunn bok. FET handling. Skarpt, smart, komprimerat, roligt, hjärtskärande. Jag ville läsa högt från varenda sida. Och gjorde det (förlåt familj och vänner). Läs bara läs.

Vad läser du just nu?
Lena Ackebos ”Världens vackraste man”. Så otroligt bra.

Vad använder du som bokmärke?
Det som finns till hands: Kvitton, glasspinnar, ett avhugget finger… Jag har resignerat och accepterat att jag är en bokmärkesslarvare. Jag har köpt finfina bokmärken. Magneter och allt. Men finns något enda kvar i min ägo? Nej.

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
Alfabetisk ordning, annars hittar jag omöjligen. Och så separerar jag skönlitteratur från fakta. Och pocketböcker har naturligtvis en egen bokhylla. Inte blanda storlekar. Usch.

Ordning och reda, det är fint. Tack så mycket och ha en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *