5 tycker om bibliotek

Så var det dags igen för lite boktips från vår panel. Den här gången är bibliotek i fokus och vi undrar över hur lånevanorna ser ut. Senaste boklån, antal lånekort och ett bra bibliotek (som inte finns i hemstaden).

Cecilia: Idag kom jag hem från biblioteket med fem böcker: Under odjurspälsen av Klara Krantz, En gåtfull vänskap av Yoko Ogawa, Judas av Amos Oz, Home Fire av Kamila Shamsie och The Idiot av Elif Batuman (är stor fantast av reservationsfunktionen på bibliotekets hemsida). Jag har två lånekort; ett till hembiblioteket och ett till sommarbiblioteket. Ett av mina absoluta favoritbibliotek är Vancouver Public Library där jag tillbringade en del tid när jag pluggade där. Arkitekturen är jättehäftig.

Amanda: Klinisk nutrition och Mat och hälsa – en klinisk handbok var jag precis och hämtade på biblioteket men det är till jobbet så det kanske inte räknas. 🙂 Den senaste boken jag lånade för att läsa på fritiden var Flickan och skulden, som e-bok såklart! Jag har bara ett lånekort, men det gäller i hela Östergötland plus Tranås.  Jag besöker sällan bibliotek utanför min hemstad får jag erkänna. Men gillar verkligen systemet som finns i Östergötland, man får låna från alla bibliotek med samma kort och man kan reservera böckerna online och så skickas de till ens egna bibliotek. Så jag besöker bara Linköpings bibliotek men läser ofta böcker från Norrköping, Tranås och Söderköping ändå, så kan väl säga att jag gillar dem också.

Lars: Swede Hollow av Ola Larsmo var den senaste boken. Jag har sex stycken lånekort. Ett bra bibliotek är Riksdagsbiblioteket – en tidigare räddare i nöden och som har ett väldigt snyggt lånekort.

Alva: Jag lånar mycket på bibliotek. Den senaste boken är Idag ska allting bli annorlunda av Maria Semple. Jag har två, nej tre lånekort. Man vill låna överallt! Det finns många bibliotek jag tycker om men ska jag nämna något så Tullinge bibliotek. Trevlig personal inte minst.

Pär: Den senaste bok som jag lånade IRL var Barracuda av Christos Tsiolkas. Och för den som inte orkar läsa boken finns tv-serien som bygger på romanen fortfarande på SVT Play (men boken är bättre). I veckan lånade jag ett gäng e-böcker till läsplattan, bland annat tänker jag mig en omläsning av Kerstin Ekmans Händelser vid vatten. Håller nämligen på att skriva en bok som viss del utspelar sig i mörka vatten.  Huskvarna bibliotek är ett bra bibliotek. Där hängde jag mycket som barn och kan återkalla dofterna och ljuden (viskningarna) som omgav de bokfyllda rummen.

Läs mer om och av vår panel

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *