5 tycker om: vad man ska läsa nästa gång

Så var det dags igen för vår panel. Den här gången undrar vi:  Hur får du dina idéer om vad du ska läsa ? Vad ska du läsa härnäst?

Alva: Jag är med i Bonniers bokklubb och i deras Bokspegeln får jag många uppslag. Sedan har jag ju en bokläsande dotter som tipsar mig mycket. Och inte minst bibliotekets nyhetshylla. Jag älskar den! Nu ska jag läsa Marie Göranzons memoarbok Vrålstark & Skiträdd.

Amanda:  Jag får mina boktips från bloggar, framförallt Niotillfem, kompisar och min bokcirkel. Hjärtat stannar sist av Margaret Atwood (författaren till Handmaid’s tale) är oktobers månads bok i min bokcirkel så den ska jag börja på strax, längtar!

Cecilia: Jag läser väldigt mycket (lyssnar på poddar, tittar på inslag) om böcker, både i svenska och anglosaxiska medier och försöker dessutom hålla lite koll på litterära priser. Dessutom är jag med i ett antal bokcirklar där jag får läsa sådant som jag kanske annars inte  hade valt i första hand. Mycket tips kommer också från läsande vänner. Nästa bok i högen är The Rules Do Not Apply av Ariel Levy. Finns även på svenska om man är intresserad: När reglerna slutat gälla.

Lars: Jag får mina boktips från DN:s kulturdel, nyheter på Adlibris och från en till bloggen närstående person. Förutom senaste numret av Filter så blir det antagligen Pestens år av Magnus Västerbro härnäst.

Pär: Idéer om vad jag ska läsa får jag från bokläsande vänner, genom att läsa recensioner i dagspressen, från en och annan bokpodd samt det jag snappar upp i mina sociala medier. Förr inhämtade jag nästan alltid mina läsidéer genom att strosa omkring i diverse boklådor, men så är det inte längre, vilket känns lite trist. Härnäst ska jag läsa Våldets historia av Édouard Louis.

Läs mer om och av vår panel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *