5 tycker om Augustprisnomineringar

Måndagen 23 oktober presenterades de  nominerade titlarna till Augustpriset. Arton titlar i tre kategorier. Vi frågar vår panel om deras reflektioner kring nomineringarna.

Alva: Jadu, jag har inte läst någon av de nominerade titlarna. Ännu! Den jag har högt på min att-läsa-lista är Brandvakten av Sven Olov Karlsson. Jag tror den är väldigt bra och den handlar också om trakter jag väl känner till. Bland de skönlitterära så ser jag fram mot att läsa allesammans faktiskt.

Cecilia: I år har jag bara läst en av de nominerade böckerna: Sidonie & Nathalie. Från Limhamn till Lofoten. Den tyckte jag visserligen om men man kan inte påstå att Combüchen är direkt lättillgänglig. Den känns väldigt aktuell med tanke på dagens flyktingströmmar. Anyuru och Östergren är jag sugen på att läsa men eftersom Ståhls bok har fått blandad kritik bland mina läsande vänner avvaktar jag nog med den ett tag även om innehållet låter intressant. De andra vet jag tyvärr inget om. Hade hoppats på att Westö skulle bli nominerad i kategorin så är lite besviken. Är väldigt dålig på att läsa fackböcker men barnböckerna ska jag i alla fall undersöka och se om det finns någon som är lämplig att läsa med en 6-åring.

Pär: Jag har läst Elin Nilssons Anrop från inre rymden som jag tycker är en fin pärla. Noveller för mellanåldern och tweenies växer ju inte på träd. En välförtjänt nominering. Hédi Frieds bok har jag också läst och den är måsteläsning i tider som dessa. I övrigt, lite skämskudde. I hyllan ligger både Östergren och Ståhl och väntar. Combüchen ska också läsas inom kort. Mest sugen på att läsa Sven-Olov Karlssons och Johannes Anyurus böcker.

Amanda: Jag känner mig alltid obildad när såna här nomineringar kommer ut för jag har aldrig läst något. Likadant i år. Men jag har hört talas om Johannes Anyurus bok och Isabelle Ståhl känner jag igen till namnet så de känner jag mig sugen på att läsa. För en obildad typ som jag fungerar ju nomineringarna utmärkt för vad man ska läsa härnäst i alla fall. Ska nog förslå Johannes i bokcirkeln. Hoppas ni recenserar varje bok så man får tips om vilken man ska läsa först!

Lars: Har tyvärr inte läst någon av de nominerade böckerna. Känns som det är ganska förväntade val, men jag saknar Pontus Ljunghill och Kjell Westö. När det gäller fackbok var det också några väntade val – jag hoppas på pris för fågelboken.

Ett svar på ”5 tycker om Augustprisnomineringar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *