Augustnomineringarna

Arton titlar har chans att vinna det prestigefyllda priset. Vi spekulerade ju en del – som alla andra – om vilka böcker som kunde tänkas att nomineras och i måndags deltog vi, i år som officiell ambassadörsblogg, på eventet där årets nomineringar tillkännagavs.

Maggan: Nu växte ”vill läsa högen” rejält. Har endast läst en enda av de nominerade i den skönlitterära klassen, Isabelle Ståhls Just nu är jag här. Fast om det räknas hade jag hunnit ett par kapitel in i boken som var årets mest tippade nominering, Johannes Anyurus De kommer drunkna i sina mödrars tårar. Jag kände till fyra av böckerna i fackboksklassen och jag kände spontant att jag ville läsa ALLA! När det gäller barn och ungdom, kände jag till författarna men inte någon av böckerna. Och ja, jag vill läsa dem alla också. Du då Ann-Sofie, du som jublade vid flera tillfällen när Daniel Sjölin läste upp nomineringarna! Om någon vill höra dig hojta ”JAAA! kan man gå in på instagram och se den lilla film som vi lagt upp.

Ann-Sofie: Ja men jösses vilken KÄNSLOMÄNNISKA jag är, va! Jag sabbade nog En förbannad podds direktsändning och kanske Augusts egen sändning med mitt jublande. Men jag blev så himmelens glad över flera titlar. Isabelles Ståhl är jag BFF med. Hon vet i och för sig inte alls vem jag är men jag gillar henne och hennes debutroman så mycket. Och Brandvakten, det är en så intressant reportagebok. När det gäller de övriga i skön-litt-klassen håller jag just nu på med Sidonie & Nathalie och det gäller att läsa sakta. Språket är mycket speciellt. Östergren hade jag hoppats på så där i största allmänhet även om jag inte läst just I en skog av sumak ännu. Lyrikboken Rosor skador har jag påbörjat för själva utgångspunkten – de dementas röst – är verkligen intresseväckande. Jag kommer inte bli besviken av den läsningen. Så nu startar vi vår Augustpris-månad. Hur tänker vi göra då, Maggan?

Maggan: Nu ska vi läsa njutningsfullt och långsamt för att sedan berätta om läsupplevelserna här på bloggen. Jag tänker dessutom läsa samtliga nomineringar till lilla priset via Augustprisets hemsida. Här kan gemene man också rösta på den text man tycker bäst om. Lilla Augustpriset är öppet för skribenter mellan 16 och 20 år.

Ann-Sofie: Lilla Augustprisets nomineringar kräver sin egen bloggy, så är det. Jag men då tar jag och slår upp en bok då.

2 svar på ”Augustnomineringarna”

  1. Här sabbades inget! Det gav karaktär till inspelningen 🙂

    Jag är också bff med en massa författare som inte vet om det! Blev mycket glad över Isabelles nominering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *