Den osannolika kärleken av Hannah Rothschild

En vilsekommen 300 år gammal tavla, spelar huvudrollen och berättar även delar av denna humoristiska bok. Vi befinner oss i Londons konstvärld tillsammans med en samling mer eller mindre excentriska karaktärer som får mig att skratta väldigt gott. Kort sagt, jag kan bara konstatera att det är ett otroligt skickligt romanbygge Hannah Rothschild presenterar i sin originella genreöverskridande komedi. En mycket brittisk roman som vann Wodehouse prize for fiction 2016, ni som läst P.G. Wodehouse eller sett Hugh Laurie och Stephen Fry spela Jeeves & Wooster på tv, kommer att känna igen er.

Jag tyckte väldigt mycket om Den osannolika kärleken, (som för övrigt också är namnet på tavlan), och kommer att göra mitt yttersta för att rekommendera den till alla och envar. Språket är fullödigt och vackert, den är smart, insiktsfull och satirisk. De historiska delarna mörka och trovärdiga, romanen blir bara bättre och bättre ju längre man läser. De sista kapitlen är fantastiskt snygga, en komplex roman som håller läsaren i sitt grepp ända in i kaklet. Japp, jag gav den en femma på Goodreads.

Utgiven på Printz Publishing 2017. Översättning av Helen Ljungmark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *