5 tycker om vinterböcker

Dagarna blir längre och temperaturen är låg. Typiskt februari-vinter alltså. Vi frågar vår panel om de läser  fler eller färre böcker under vinterhalvåret? Ge oss ett tips på en bra vinterbok (om vintern, eller som passar på vintern)!

Krister: Jag läser nog fler böcker om sommaren trots att det är skönt att läsa böcker när dagarna blir mörkare. Jag vet inte om den är en vinterbok just, men beskrivningarna av bygget av järnvägen i den norska fjällvärlden i vintertid i Brobyggarna förmedlar människans utsatthet gentemot vinterns krafter.

Jenny: Jag läser fler böcker på vintern än sommaren. Att krypa ihop med en bok samt en kopp te passar på något sätt ihop med mörkret och kylan. För att komma bort från vintermörkret en stund rekommenderar jag En afrikansk kärlekshistoria av Daphne Sheldrick. 

Ros-Mari: Sommar som vinter? Jag läser ungefär en bok i veckan, men det varierar om jag är bortrest eller har gäster. En bra vinterbok är, tycker jag, En vinter i Stockholm av Agneta Pleijel. Kom på 90-talet, lämplig för omläsning.

David: Jag kanske läser lite mer på vintern, kanske blir det även lite tyngre innehåll? Vet inte om det är en vinterbok, men De kommer att drunkna i sina mödrars tårar passar bra just nu. Jag tycker mycket om den.

Bodil: Jag läser ungefär lika mycket året om. Eftersom jag arbetar blir lästiden mer då jag är ledig, men det skiljer inte så mycket. En vinterbok är till exempel Sjöfartsnytt som också är en bra film av Annie Proulx. Granen av Tove Jansson ger också ett underbart perspektiv på vår syn på julgranen.

Fler boktips från panelen hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *