Årets bok – nu är det snart stängning

Nu är det bara timmar kvar innan röstningen till Årets bok stängs.  Har du röstat? I början röstade jag mycket rättvist var dag på alla böcker. Sån är jag. Men i takt med att jag läst fler och fler titlar snävade jag in och fick mina favoriter.

Nej, jag har inte läst alla. Hittills åtta av de tolv. Jag tror att 1793 vinner, en av de jag inte läst, men den är så hajpad och omskriven att jag tror att den kammar hem priset. Min favorit är  annars Kjell Westös Den svavelgula himlen.

Maggans som har lästa alla tolv har  Mischling som favvo men också Den svavelgula himlen och Stanna hos mig. Jag tror vi hunnit skriva om sju-åtta stycken här på bloggen. Se här om du vill.

Under sommaren har frukostbokklubbare läst samtliga tolv nominerade titlar och skrivit om saken på instagram.  Det kanske utkristalliserar sig några favoriter där men svårt att säga.

Årets bok säger att det är jämnt i toppstriden (som varje år?) men än är inte slaget över. Så nu går jag in och lägger en röst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *