Julia och Jack av Anna Lönnqvist

Julia har inlett en affär med en gift man, Rickard. När paret är på en romantisk weekendresa i New York springer Julia av en slump på sin stora ungdomskärlek Jack, även han på kärlekssemester. Jacks nya flickvän visar sig vara glad, spontan och frågvis. Innan Julia vet ordet av har hon trasslat in sig i en härva av osanningar om sin och Rickards relation. Väl hemma i Stockholm stöter hon av en slump på Jack igen och kan inte blunda för att attraktionen fortfarande är stark. När de båda börjar umgås som vänner (?) leder New York-lögnerna till mera ljug och samtidigt börjar Rickard antyda att han inte kommer att lämna sin fru, i alla fall inte inom den närmsta tiden. Julias syster Petra, i sin tur, bär på en hemlighet som hon inte vet om hon ska våga avslöja för sin lillasyster. Petras tonåriga dotter Agnes har hemligheter för sin mamma som hon, kanske inte helt frivilligt, inviger sin moster i. Och eftersom Julia och Jack är en feelgood, har Julia en del krångel på jobbet.

Anna Lönnqvist bjuder på ännu en charmig och romantisk feelgood. Hon kan som få andra skildra kärlek, sex och familjerelationer i Sverige anno 2018. Jag är lika förtjust nu som när jag läste hennes två tidigare romaner. Jag är också väldigt svag för när ”kärlekspartnern du aldrig fick som dyker upp igen” skildringar, ett resultat av att ha läst Hjalmar Gullbergs dikter som väldigt ung. ( För den oinvigde kan jag berätta att han skriver otroligt vackert och vemodigt om de kvinnor han aldrig fick. Oemotståndligt för en tjej i 20-årsåldern). Julia är en sympatisk bekantskap, visserligen gör hon mig smått förfärad över sin naivitet framförallt när det gäller Rickard, men hon är fortfarande väldigt ung tröstar jag mig med. Det vill säga, hon är strax över 30 🙂

Utgiven på Louise Bäckelin Förlag 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *