Knäckta ägg och krossade hjärtan – en alldeles omöjlig påsk av Maria Ernestam

Lisbeths liv ställs plötsligt på ända, nya grannar flyttar in i huset bredvid och med dem en fruktansvärt högljudd tupp vid namn Henrik den åttonde. Samtidigt blir Lisbeth vikarierande rektor på skolan där hon arbetar, något som inte ses med blida ögon av den hänsynslösa och elaka kollegan Pia. Inte nog med det, Lisbeth måste sätta upp en påsk-musical, hårdträna med sin nyförlösta och effektiva syster Maria och den nya kärleken Tobbe, menar han allvar egentligen?

Precis som i förra romanenBrutna ben och brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul genomsyras texten av en subtil humor av det slag jag älskar. Jag hade utomordentligt roligt under läsningen även när boken stundtals var mörk. Den första ”alldeles omöjligt” romanen är jag inte ensam om att storgilla. Har även sålt bra internationellt framförallt i Frankrike och Tyskland. Kul när svenska feelgood-romaner når ut i världen, vi kan inte bara Nordic Noir, vi kan feelgood också!

Utgiven på Louise Bäckelin Förlag 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *