Årets bok 2021

De nominerade till Årets bok 2021 presenterades för ett par veckor sedan. Jag har läst 6 av de 12 nominerade böckerna och två låg redan högt på min att läsa-lista. Tänker försöka läsa samtliga under sommaren för årets bok är ju faktiskt en kvalitetsstämpel. De nominerade är:

Amerikansk jord, Jeanine Cummins (Bazar Förlag). En fantastisk roman om Mexiko av idag , vår recension hittar du här.

Brinn mig en sol, Christoffer Carlsson (Albert Bonniers Förlag). Christoffer Carlsson är en gudabenådad författare och kanske är denna roman hans bästa hittills. Vår recension här.

De kapabla, Klas Ekman (Bookmark) En mörk och skruvad spänningsroman där ett vänsterprasslande par råkar i trångmål och upptäcker att de är kapabla till att utföra både det ena och det andra. Vår recension här.

Flickan som fick en röst, Abi Daré (Piratförlaget), ligger högt upp på min att läsa lista. Om en fattig flicka i Nigeria som slutligen kommer fram till hur hon ska höja sin röst. Har hört många positiva röster om denna bok.

Hoppets tåg, Viola Ardone (Norstedts). En bok som jag helt missat. En musiker  återvänder till sitt barndoms Neapel och de släktingar han en gång lämnade.

Je m’appelle Agneta, Emma Hamberg (Piratförlaget) Emma Hamberg har sin alldeles egna stil, denna gång skriver hon om Agneta som åker på semester till Provence.

Rotvälta, Tove Alsterdal (Lind & Co) På min läslista. Tove Alsterdal är en fantastiskt vass kriminalförfattare och jag har hört att hon överträffat sig själv med Rotvälta.

Samtal från en ängel, Guillaume Musso (Nona), har helt missat den här romanen och författaren som sägs vara Frankrikes svar på Camilla Läckberg?

Shuggie Bain, Douglas Stuart (Albert Bonniers Förlag) Om en pojke i 80-talets Glasgow som växer upp under fattiga förhållanden. En bok som rönt stor uppmärksamhet och som vann det prestigefyllda Man Booker priset 2020.

Stöld, Ann-Hélen Laestadius (Romanus & Selling). En uppmärksammad roman om renskötande samer och rasism i vår tid. Vår recension här.

Vänligheten, John Ajvide Lindqvist (Ordfront) Vad händer med ett samhälle där vänlighet och omtanke med sin nästa helt försvinner? Skräckmästaren levererar som vanligt med vältecknade karaktärer och mörk psykologi.

Älskade barn, Ashley Audrain (Albert Bonniers Förlag) En roman om såriga mor-dotter relationer, vår recension läser du här.

Alla som vill kan gå in och rösta så många gånger man vill, gör det och läs mer om de nominerade böckerna på Årets bok 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *