Under en italiensk sol av Ulrika Ljunggren

Anna är en svensk kvinna av idag. Gift, två barn, huvudansvar för familjen. Har ett jobb som kräver sin kvinna och hon drabbas av utmattning. När sjukskrivningen är över bestämmer hon sig för att kosta på sig en språkkurs i Italien, hon lämnar man och barn för 6 veckor och hamnar i en liten italiensk stad vid namn Castello. 

Irländske Sean driver en restaurang i Castello, han har flackat omkring en del men funnit sin plats och en ny familj i Italien. När han får syn på den blonda kvinnan på sin restaurang tror han inte att det är sant, är det Anna som två decennier tidigare var hans stora kärlek när de båda bodde i London.

Anna och Sean har aldrig lyckats glömma varandra och när de nu av en slump åter ses överväldigas de båda av passion och en kärlek som djupnar mer och mer allteftersom dagarna går. Men kan de någonsin få varandra? De lever i olika länder och Anna har familj och barn. 

Under en italiensk sol är framför allt en relationsroman och kommer att göra sig utomordentligt bra bokcirkelbok. Finns massor att diskutera och tycka olika om, tror att väldigt många kan identifiera sig med Anna och de andra karaktärerna.  Jag skulle vilja diskutera slutet, jag gillade verkligen slutet men det överraskade mig. Skulle vilja veta om någon mer blev överraskad?

Utgiven på Norstedts 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *