Läsmånad Japan

Nu i april har jag tagit mig en läsmånad med japansk litteratur. Det började egentligen med att jag läste Tokyo Express för en tid sedan och insåg att det finns så många böcker från Japan jag inte läst. Det är en stor lycka och skatt att tänka på, eller hur! Det illustrerar jag med en bild från japansk utflykt under körsbärsträdens blomningsperiod i Tokyo för några år sedan. Jag åkte aldrig svanbåt, men jag tindrade med ögonen av det jag såg.

Nå, på månades läslista finns fyra böcker:

Shank’s Mare av Ikku Jippensha,
The Hole av Hiroko Oyamada
Bleknande berg av Kazuo Ishiguro
och
Alla nattens älskare av Mieko Kawakami
samt en bonusbok
Vårsnö av Yukio Mishima

Fantastiskt bra lista tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *