När en man faller av Klara Krantz

Klara Krantz var 3 månader gammal när Olof Palme föll offer för en mördares kulor, samma ödesdigra natt tog även Klaras farfars liv en ny vändning. Lars Krantz var en erfaren journalist som råkade färdas på en buss genom Stockholm strax efter att mordet begåtts. Upp på bussen kom en man som enligt Krantz uppträdde misstänkt och som senare identifierades som polis. I  Lars huvud skapades polisspåret, han blev privatspanare, som förvisso många andra också blev. Dock, hans besatthet avtog dock inte utan följde honom fram till hans död och orsakade en djup splittring inom familjen. 

När Klara blir gravid kommer minnena av hennes farfar upp till ytan. Hon funderar över den såriga relationen farfadern hade till hennes pappa och den oundvikliga familjetragedi som hennes farfars besatthet orsakade. Samtidigt är hon ambivalent inför sitt kommande moderskap och sin kärleksrelation, hon börjar fundera över om vänskapen till en vän kan utvecklas till något djupare. 

När en man faller är en lyrisk roman som jag läser som en bladvändare. Den är drömsk, rytmisk och berättar om mänsklig vånda. Lars Krantz öde och sondotterns liv många år senare slukar mig med hull och hår.

Utgiven på Romanus & Selling 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *