En liten smula underbar – frukostträff

Idag slog vi rekord i deltagare med hela fyra nykomlingar. Om jag inte missräknat så var vi 14 stycken deltagare mot tidigare rekord 12 stycken. Otroligt roligt att så många vill äta frukost med oss.

Vi grottade ner oss djupt i Dawn French bok En liten smula underbar. Dawn French, känd från French & Saunders och Ett herrans liv. Förväntningarna var höga på en rolig bok och visst låg skrattet nära många gånger men förväntningarna infriades inte riktigt tyckte många i församlingen.

Några störde sig på språket och menade på att medelklassbritter inte pratar så, medan några av oss andra inte alls tänkt på det och själva hade erfarenhet av överklassbritter som förfallit i språket. Även våra åsikter skiljde sig åt kring karaktärerna, några älskades och några ogillades.

Det tog lång tid innan det riktigt började hända saker. En lång transportsträcka (lite tråkigt) men en händelsrik upplösning. Så kanske man kan sammanfatta det hela.

Och så var det Bobs sista träff. Min son alltså. Nu ska han hänga med sin pappa istället och ärligt talat börjar han bli för stor och rastlös för att hänga på frukostcirklar. Han är ju snart 10 månader och kryper och klättrar hellre omring än att drica the och prata böcker. Men nästa gång kanske vi har en ny bäbis med oss. En av våra flitigare frukostdeltagare Cecilia föder vilken dag som helst. Lycka till!

 

 

3 svar på ”En liten smula underbar – frukostträff”

  1. Absolutely – en smula underbart att komma iväg i ottan för att träffas och prata intensivt om en bok som (nästan) alla har läst och alla har synpunkter på. Som en av nykomlingarna kan jag bara hoppas att det fortsätter och att jag kommer ihåg att anmäla mig i tid för kommande träffar. Bob verkar vara en exemplarisk bokträffbaby. Och Cecilia: instämmer i välgångsönskningarna!

  2. Väldigt trevlig frukostträff – och det är alltid härligt att uppleva hur olika vi kan läsa och uppleva samma text.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *