Brev från Europa – Paris n:o 1

luxembourg

En höstmånad i Paris. Jag är en höstmånad i Paris. Jag bor i Paris. Jag provar att säga det och ja tack, det ligger bra i munnen.

Av tusen skäl. eller kanske bara två, får jag hyra en vindsvåning i Paris. Dagarna är fyllda av arbete. Men klockan 14 avbryter jag, vad jag än gör, för att hitta på något från min utflyktslista. Utflyktslistorna är de bästa listorna. Le Marais är en fin stadsdel med oändligt många caféer att dricka en crème på, men jag tar bussen också åt andra håll, för att se en park eller en bokhandel, ett hus eller gata.

Min franska är som vanligt mycket rostig och jag utsätter alla för en språklektion. Hur säger man ditten och datten? Monsieur Bagare svarar stramt, Mademoiselle Bakverk svarar mycket utförligt och lär mig varje dag en ny sorts smaskig bakelse. Madame Garnbutik himlar med ögonen åt mitt uttal av stickor. Au-gui-lles. Till sist sitter det och jag går hem med bambustickor i storleken 2.5.

Så är det här. Hejdå, jag skriver snart igen.

 

Ett svar på ”Brev från Europa – Paris n:o 1”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *