Jag packar min väska för Norge igen

Det är dags för långtripp. Nordnorge igen! Vi flyger upp till Bodø och tar sedan färjan över till Røst, ö-gruppen som ligger långt ut i Norskehavet. Ser ni den? Längst ner till vänster på bilden här bredvid. Där blir vi några dagar för att läsa och titta på havsfåglar vi aldrig sett och cykla. Härligt!

Vi fortsätter sedan med färjan över till Lofoten och tar bussen upp till Svolvaer. Där stormade det i vintras så vårt hus som vi brukar bo i har blåst bort – bokstavligen. Vi tar oss vidare norrut ända till Andenes som ligger längst upp till höger på bilden. När vi varit där i några dagar åker vi bussen tillbaka till fastlandet och Narvik. Jag kollade just tidtabellen. Det tar sju timmar. Det betyder åtminstone en bok. Jag är specialist på att läsa och titta på vacker omgivning samtidigt. I Narvik har det byggts ett nytt högt hotell sedan vi var där senast. Högt upp och med utsikt över havet önskar vi, skrev jag i beställningen.  Därifrån tar vi slutligen tåget tillbaka till Stockholm.

Röstlandet är max 11 m.ö.h

Det gäller att packa rätt. Sol, vind, regn och hagel. Jag är beredd på allt. Och så böckerna förstås, roligt som tusan att välja ut den perfekta mixen. Jag tänker iPad och jag tänker pocket. För tjockböckerna orkar jag inte släpa runt här. Och jag tänker böcker jag inte läste när jag gjorde förra Norgeresan.

Så här blev det nu:

Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg, Rikitikitavi av Rikard Wolff . Och i Wienerwald står träden kvar av Elisabeth Åsbrink. Det bästa av allt av Rona Jaffe. Brev från en bruten horisont av Calle Brunell. Ru av Kim Thúy Stål av Silvia Avallone. Paris, chérie : så där säger folk, alltså av Ida Pyk. Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky

Borde funka va?

_____
Kartan är lånad från här

Ett svar på ”Jag packar min väska för Norge igen”

  1. Trevlig resa! Jobbade ett år i Hammerfest för länge sen, typ 20 år, och längtar ibland tillbaka, bara för att uppleva den annorlunda och mycket fina stämningen där i norr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *